3 Temmuz 2015 Cuma

Barselona'da Flemenko Deneyimi

13-17 Nisan arasında iş nedeniyle Barselona'daydım. İlk gün toplantı ve konferansları hallettikten sonra akşam daha önce Barselonaya giden bir arkadaşın tavsiyesiyle Flemenko izlemeye gittik. Çünkü Barselona’ya kadar gelipte bir Flamenko gösterisi izlemeden geri dönmek olmazdı.
 
 
Burada onlarca Flamenko gösterisi yapan irili ufaklı mekan var.Farklı fiyatlar ve menülerle kombine ediliyor. Biz yemeksiz bir menü seçtik. (zaten dini hassasiyetlerimizden dolayı heryerde herşeyi yiyemiyoruz malum.)  Genellikle iyi bir show 1 saat civarında sürmektedir. Biz bir saatlik bu show için 35 Euro ödedik ve 1 içki bu fiyata dahil. 3 kişilik grubumuzdan bir kişi yav yapmayın etmeyin, bir saatlik dans izlemek için 100 tl para verilir mi dediyse de  diğer arkadaş (arkadaş dediğime bakmayın müdürüm olur kendisi :D )ve ben bu deneyimden mahrum kalmamalıyız diye ısrar ettik.
 
 
 
Çivili ayakkabıların zemine vurduğundaki o ses sanki içinizde yankılanıyor. Bu dans ve müzik türü hüzün, neşe, öfke gibi birçok duyguyu aynı anda iletebiliyor size.
 
 
 
Fotoğraflar cep telefonuyla çekildiği için çok kaliteli değiller, idare ediceksiniz artık. Cep telefonu demişken dans bittiğinde nasıl kendimden geçmişsem telefonumu masada unutup kalkıp gitmişim. Metroya bindikten sonra farkettim telefonumun olmadığını, koştur koştur mekana geri döndük. Hemen telefon için geldiğimizi anlayıp telefonumu geri verdiler. Şanslıydım sanırım, yabancı bir ülkede, kalabalık bir mekanda unutulan bir telefonun geri gelme ihtimali düşüktü ama garsonlar bulup saklamışlar.
 
 
 
Bütün ekip bir arada bitiş selamını verirken...
 
 
 
Eğer sizin de bir gün yolunuz Barselona'ya ya da İspanya'nın herhangi bir şehrine düşerse (neticede Flemenko Endülüs bölgesine has, oradan çıkmış bir dans) gezinizi daha da renklendirmek için güzel bir flemenko show izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder